На жаль, більшість студентів вищих навчальних закладів не розуміють важливої ролі правильного харчування. Більшість учених витрачає свій час, намагаючись виконати величезну купу завдань або перевірити їх для іспитів; вони рідко мають достатньо часу, щоб практикувати здорові харчові звички.
Якщо ви не впевнені, що означає здорова дієта, вона включає багаті на поживні речовини продукти майже з усіх основних груп продуктів, включаючи овочі, фрукти, корисні жири, цільні зерна та нежирні білки.
На тій же ноті важливо зазначити, що здорове харчування передбачає заміну продуктів, що містять доданий цукор, сіль і транс-жири, на поживні. Будучи студентом університету, ви можете багато отримати, дотримуючись здорових звичок у харчуванні. Якщо у вас виникають труднощі з приготуванням і споживанням здорової їжі через велике робоче навантаження, ви можете звернутися за допомогою до авторитетних компаній, що пишуть на замовлення, як-от Есе Peachy.
Дослідники вважають, що здорове харчування має численні переваги, зокрема покращує настрій людини, запобігає хворобам серця, захищає серце та зміцнює кістки та тканини. У цій статті мова піде про важливість здорового харчування для студентів університету.
Здоров’я серця
За словами медсестер і медичних працівників, однією з головних причин смерті в різних країнах є серце. На тій же ноті, за даними Американської асоціації здоров’я серця, приблизно половина дорослих у Сполучених Штатах живе з тією чи іншою формою серцево-судинних захворювань. Випадки гіпертонії та високого кров’яного тиску викликають серйозне занепокоєння в США, і важливо відзначити, що цей стан може призвести до інсульту, серцевої недостатності та серцевого нападу, серед багатьох інших захворювань.
Дослідники вважають, що люди можуть запобігти приблизно 80% діагнозів інсульту та передчасних захворювань серця за допомогою зміни способу життя, здорового харчування та збільшення фізичної активності. Дійсно, тип їжі, яку люди споживають, може допомогти їм знизити артеріальний тиск і зберегти здоров’я серця в хорошому стані.
Зниження ризику захворювання на рак
У сучасному поколінні все більше людей, особливо молоді, хворіють різними формами раку. Людей слід інформувати про важливість правильного харчування, якщо вони хочуть уникнути зараження такими хворобами.
Дослідники вважають, що споживання продуктів, що містять антиоксиданти, може допомогти мінімізувати ризик захворіти на рак, оскільки вони захищатимуть клітини організму від пошкодження. Ризик розвитку раку зазвичай зумовлений наявністю вільних радикалів в організмі. Добре те, що антиоксиданти зазвичай допомагають запобігти захворюванню. Більшість фітохімічних речовин, що містяться в горіхах, овочах, фруктах і бобових, діють як антиоксиданти, включаючи вітаміни А, С, Е, лікопін і бета-каротин.
Деякі продукти з високим вмістом антиоксидантів включають насіння та горіхи, моркву та гарбуз, темну листову зелень та ягоди, такі як малина та чорниця. Дослідники вважають, що випадки ожиріння можуть збільшити шанси людини захворіти на рак. Тому, щоб мінімізувати ймовірність захворіти, людині слід підтримувати помірну вагу. Також було виявлено, що їжа, багата клітковиною, фрукти та овочі знижують ризик захворювання людини на рак.
Здорове харчування покращує настрій
На думку дослідників, між настроєм і дієтою існує тісний зв’язок. Крім того, дотримання дієти з високим рівнем глікемії може призвести до підвищення рівня втоми та депресії. Деякі дієти з високим рівнем глікемії переважно включають рафіновані вуглеводи, такі як ті, що містяться в печивах, білому хлібі, тістечках і безалкогольних напоях.
Однак рівень глікемії нижчий у цільних зернах, цільних фруктах і овочах. Хоча здорове харчування, як відомо, створює кращий настрій, важливо зазначити, що якщо людина підозрює, що має симптоми втоми та депресії, вона завжди повинна прагнути шукати допомоги у правильних людей і в правильних місцях. На тій же ноті розмова з лікарем-психологом або іншим фахівцем також може допомогти людині створити кращий настрій.
Здорове харчування може покращити пам’ять
Однією з переваг здорового харчування серед студентів є те, що воно допомагає підтримувати пізнання та здоров’я мозку. За словами дослідників, деякі продукти, які покращують роботу мозку, включають вітаміни C, D, E, поліфеноли, флавоноїди, омега-3 жирні кислоти та рибу.
Однією з помилок більшості студентів є пропуски їжі. Наприклад, деякі студенти стверджують, що їм потрібно виконати так багато справ за короткий проміжок часу, що вони ніколи не мають достатньо часу, щоб їсти здорову їжу. Студентам слід завжди пам’ятати, що їхній організм вимагає багато енергії, особливо під час навчання, тому їм не бажано пропускати прийом їжі.
Здорове харчування призводить до втрати ваги
Без сумніву, більшість людей, особливо студентів, борються з проблемами ожиріння. Крім того, більшість людей не розуміють, що підтримання помірної ваги може допомогти мінімізувати ймовірність зараження хронічними захворюваннями.
На думку дослідників, надмірна вага може призвести до раку, поганої щільності кісток, діабету 2 типу та серцевих захворювань. Якщо вам важко визначити правильну їжу, яка допоможе вам підтримувати потрібну вагу, ви можете подумати про їжу з великою кількістю бобових, фруктів і овочів і уникати оброблених продуктів.
Здорове харчування допомагає в лікуванні діабету
Важливо відзначити, що випадки діабету також зростають. Таким чином, здорова дієта може допомогти людині контролювати рівень глюкози в крові, підтримувати помірну вагу, відстрочити та запобігти ускладненням діабету, а також підтримувати холестерин і артеріальний тиск у необхідному діапазоні.
Необхідно постійно нагадувати учням про важливість здорового харчування. Якщо ви хочете отримувати відмінні оцінки, не варто нехтувати своїм здоров’ям. Інакше вам буде важко зосередитися на навчанні, якщо ви погано почуваєтесь. Людей слід інформувати про важливість правильного харчування, якщо вони хочуть уникнути зараження такими хворобами. Дійсно, є багато переваг, якими студенти можуть насолоджуватися, практикуючи здорові харчові звички.