З великою кількістю натуральних напоїв, доступних сьогодні, ви можете задатися питанням, чим один кращий за інший. Це стає навіть цікавіше, коли вони схожі на схожі інгредієнти. Прикладом цього є маринований сік і яблучний оцет.
Якщо ви погано знаєте два напої, ви можете прийняти один замість іншого. Але чи відрізняються вони? Або це одне й те саме з різними назвами?
Ця публікація відповість на ваші запитання про маринований сік і яблучний оцет. І в кінці цієї публікації плутанина щодо них розвіється.
Солоний сік Vs. Яблучний оцет
Щоб порівняти маринований сік і яблучний оцет, ви повинні зрозуміти, що це таке.
Солоний сік — це розсіл із солі та оцту. Це допомагає покращити імунну систему та сприяє зволоженню. Іноді ви можете додати огірок, який додає до нього природний пробіотик.
Однак популярні, які можна придбати в магазинах, не містять огірків. А значить, відсутній пробіотик (бактерії Lactobacillus).
З іншого боку, бродіння подрібнених яблук у воді та цукрі створює яблучний оцет. Процес перетворює підсолоджену рідину на спирт, а потім на оцтову кислоту. Це надає оцту кислий смак.
Ці дві речовини мають істотну користь для здоров’я. Вони містять необхідні мінерали і вітаміни. Наявність оцту в соку солоних огірків також надає йому деякі переваги, такі ж, як яблучний оцет.
Переваги маринованого соку
Полегшення судом:
Сік солоного огірка допомагає зняти м’язові судоми, причому швидко. Не дивно, що це популярний вибір серед спортсменів. Він також стає загальною альтернативою для спортивних напоїв. Це чудовий засіб від болю після інтенсивних фізичних навантажень або занять спортом.
Сік маринованих огірків також може бути корисним при менструальних болях.
Запобігайте зневодненню:
Солоний сік допомагає запобігти зневодненню. Це тому, що він містить калій і натрій, які ваше тіло втрачає, коли ви потієте. Таким чином, вона може допомогти вам відновитися після зневоднення швидше, ніж звичайна вода.
Запобігайте неприємному запаху з рота:
Запобігти неприємному запаху з рота можна за допомогою соку солоних огірків. Він усуває бактерії, які викликають це в роті.
Чудовий засіб від похмілля:
Соком солоного огірка можна лікувати похмілля. Вони відбуваються тому, що вода та електроліти зменшуються в організмі через надлишок алкоголю. Але маринований сік відновлює баланс, заповнюючи втрачену сіль. І це також змушує вас пити більше води і таким чином зволожує вас.
Покращує здоров’я кишечника:
Солоний сік містить пробіотики, які покращують здоров’я кишечника. Ці здорові бактерії покращують ваше травлення. Це також знижує ризик деяких захворювань, таких як біль у горлі. Перед використанням для лікування таких захворювань обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.
Однак майте на увазі, що більшість комерційних маринованих соків більше не містять таких корисних бактерій. Це через пастеризацію. Таким чином, вони не матимуть особливого впливу на здоров’я вашого кишечника.
Контролює рівень цукру в крові:
Оскільки оцет зазвичай міститься в соку солоних огірків, він сприяє здоровому рівню цукру в крові. Прийом під час їжі може допомогти зменшити стрибки цукру в крові. Але краще проконсультуватися з лікарем, якщо ви приймаєте ліки для цього.
Допомагають схуднути:
Солоний сік може допомогти вашій програмі схуднення. У ньому мало калорій і немає жиру. Отже, ви можете вибрати його як висококалорійний енергетичний напій.
Комерційний сік маринованих огірків також містить оцет, який може допомогти схуднути.
Переваги яблучного оцту
Позбавтеся від шкідливих бактерій:
Яблучний оцет може вбивати шкідливі бактерії та патогени. Він містить оцтову кислоту, яка допомагає запобігти розвитку бактерій, а також вбиває їх. Раніше це був дезінфікуючий засіб у традиційній медицині. Це також було корисно при лікуванні деяких інфекцій.
Ви також можете використовувати його як природний харчовий консервант, не турбуючись про псування. Це тому, що він запобігає розвитку бактерій, які псують їжу.
Знизити рівень цукру в крові:
Оцет знижує рівень цукру в крові в організмі. Таким чином, він чудово підходить для контролю та лікування діабету 2 типу. Це тому, що він покращує чутливість до інсуліну. Це також мінімізує реакції рівня цукру в крові після прийому їжі.
Однак, якщо ви вже приймаєте ліки, поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж збільшити споживання оцту.
Навіть якщо у вас немає діабету, ви все одно можете отримати користь від яблучного оцту. Це може допомогти підтримувати рівень цукру в крові в межах норми.
Майте на увазі, що високий рівень цукру в крові може призвести до швидкого старіння та призвести до деяких серйозних захворювань. Якщо ви не можете відмовитися від цукру та рафінованих вуглеводів, то оцет може вам значно принести користь.
Може допомогти схуднути:
Якщо ви збираєтеся скинути пару кілограмів, яблучний оцет може стати в нагоді. Відомо, що він посилює відчуття ситості. Таким чином ви зможете з легкістю скоротити споживання калорій. Вам не доведеться нав’язувати це собі.
Вживання яблучного оцту може допомогти вам схуднути та зменшити жир на животі. Однак ефективна довготривала втрата ваги залежить від звичок способу життя. Також необхідна правильна підтримуюча дієта.
Яблучний оцет містить низьку калорійність. І це приблизно три калорії на столову ложку.
Поліпшення здоров’я шкіри:
Ви можете покращити стан шкіри, використовуючи яблучний оцет. Доведено, що він лікує такі проблеми шкіри, як екзема та сухість шкіри. Він має антибактеріальні властивості, які можуть допомогти позбутися таких станів.
Оскільки шкіра зазвичай дещо кисла, місцеве використання оцту може відновити її PH-баланс. Це чудовий спосіб відновити його захист. Однак переконайтеся, що ви розбавили його перед нанесенням на шкіру. Ви хочете уникнути опіків.
Ви навіть можете розбавити яблучний оцет і використовувати його для вмивання обличчя. Він може запобігти виникненню прищів завдяки своїм антимікробним властивостям.
Обов’язково поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж використовувати оцет для лікування захворювань шкіри.
Як зробити солоний сік вдома
Солоний сік доступний не тільки в продажу; ви можете зробити свій вдома. Добре те, що це дає можливість контролювати вміст рідини. Ось інгредієнти, які вам потрібні.
- Дві склянки білого або яблучного оцту
- Чотири склянки фільтрованої води
- Дві столові ложки Редмондської справжньої або гімалайської рожевої солі
Інші додаткові інгредієнти включають:
- Вісім зубчиків часнику
- Одна чайна ложка пластівців червоного перцю
- Одна чайна ложка зерен гірчиці
- Чотири чайні ложки кропу
- Одна чайна ложка свіжого подрібненого імбиру
Вам також знадобляться дві консервні банки об’ємом літр.
Тепер настав час приготувати сік із маринованих огірків.
- Банки для консервації вимийте і залиште їх висохнути.
- Налийте воду у велику каструлю і додайте в неї сіль і білий оцет. Дайте суміші закипіти.
- Додайте до суміші будь-які додаткові інгредієнти. Ви можете додати їх усіх. Потім дайте йому покипіти приблизно 5 хвилин, щоб смаки змішалися.
- Поставте каструлю і дайте їй охолонути.
- Використовуйте сітку або ситечко, щоб розлити суміш у банки для консервування. Ви також можете налити трохи в готову до використання спортивну пляшку.
- Тепер зберігайте банки в холодильнику. І все готово!
Зауважте, що ви можете зберігати маринований сік у холодильнику до місяця. Переконайтеся, що ви обережно струшуєте його перед кожним використанням. Це допоможе правильно розповсюдити вміст.
Якщо ви хочете отримати прозорий маринований сік, ви можете додати спеції у формі чайних кульок.
Як зробити яблучний оцет в домашніх умовах
Ви можете приготувати яблучний оцет в домашніх умовах недорого. Ось інгредієнти, які вам потрібні.
- 2 чашки нарізаних яблучних серцевин або шкірки
- 2-3 склянки фільтрованої води
- 2-3 столові ложки цукру або меду
- Скляна банка
Ось напрямки.
- Помістіть яблучні серцевини або шкірку на ¾ склянки банки.
- У відфільтровану воду додайте цукор або мед і перемішайте, поки він не розчиниться. Потім вилийте суміш на яблучні серцевини або шкірку, доки вона повністю їх не покриє. Переконайтеся, що ви залишили кілька дюймів верхньої частини банки порожньою.
- Використовуйте кавовий фільтр або клаптик тканини, щоб накрити верхню частину банки та закріпити її гумовою стрічкою. Ви також можете використовувати будь-що, що нещільно прикриє його. Потім поставте в тепле і темне місце на два тижні.
- Ви можете перемішувати суміш протягом декількох днів.
- Через два тижні процідіть рідину та видаліть яблучну шкірку або серцевину. У цей момент ви повинні відчути приємний запах яблучного сидру. Але він все одно може не мати твердого оцтового смаку.
- Тепер відставте рідину ще на 2-4 тижні. Ви можете перелити його в меншу банку і накрити чистим кавовим фільтром або марлею.
- Коли ви відчуєте сильний запах і смак оцту, значить, він готовий. Якщо ні, то можна залишити на більш тривалий час.
- Ви можете помітити драглисту краплю (маточна культура) поверх оцту. Зніміть його та зберігайте окремо. Ви можете використовувати його для запуску наступних партій.
- Ви можете використовувати свій домашній оцет для всього, що купили в магазині.
Зверніть увагу, що використання меду може трохи сповільнити процес бродіння.
Якщо ви використовуєте яблучну шкірку, вона, швидше за все, спливе наверх. Тож використовуйте ваги для бродіння, як-от камінці маринованих огірків, щоб утримати їх.
Висновок
Солоний сік і яблучний оцет — це рідини з чудовим вмістом мінералів. Вони мають схожі переваги для здоров’я через наявність оцту в обох. Такі переваги включають зниження рівня цукру в крові та допомогу в схудненні.
Але це різні напої і служать різним цілям. Ви можете з легкістю приготувати будь-яке з них вдома та отримати від них користь для здоров’я.