Ізюм — це зневоднений сушений виноград із солодким смаком завдяки високому вмісту фруктози та глюкози. Цей виноград можна їсти сирим або вареним, а його колір змінюється залежно від сорту. Найбільш поширені жовтий, коричневий і фіолетовий.

Ізюм містить багато клітковини і винної кислоти, які сприяють здоров’ю кишечника; таким чином, вони можуть мати низку переваг для здоров’я, якщо споживати їх у помірних кількостях.

Крім того, родзинки забезпечують енергію, є антиоксидантом і містять значну кількість вітамінів і мінералів.

Багато вагітні жінки відчувають тягу до солодкого та іншої їжі в період вагітності. Якщо ви намагаєтесь харчуватися здоровіше, родзинки — чудовий спосіб втамувати вашу тягу та голод.

Користь родзинок для здоров’я

Запобігає запорам

Ізюм має високий вміст розчинної та нерозчинної клітковини, яка допомагає пом’якшити та збільшити об’єм стільця, покращуючи роботу кишечника та сприяючи його виведенню. Ізюм також дає вам більш тривале відчуття ситості, що може допомогти вам схуднути, якщо ви його їсте.

У них також багато винної кислоти, яка ферментується бактеріями в товстій кишці та допомагає покращити роботу кишечника, цей сухофрукт також вважається пребіотиком.

Покращує здоров’я кісток

Цей сушений виноград має високий вміст кальцію, який є важливим мінералом для кісткової тканини, і може бути корисним доповненням до дієти для зміцнення та підтримки здоров’я кісток і зубів. Таким чином вони перешкоджають розвитку остеопорозу, а також зберігають міцність кісток.

Ізюм також містить бор, мікроелемент, який сприяє засвоєнню кальцію, магнію, фосфору та вітаміну D, які важливі для кісткової системи, а також нервової системи. Як наслідок, бор у родзинках може допомогти в профілактиці артриту, як свідчать дослідження, які показують, що люди з остеоартритом мали надзвичайно низьку кількість цього мікроелемента.

Бореться з вільними радикалами

Високий вміст антиоксидантів, включаючи флавоноїди, феноли та поліфеноли, які допомагають мінімізувати окислювальний стрес, поглинати вільні радикали та захищати клітини від пошкодження. В результаті родзинки можуть допомогти в профілактиці хронічних захворювань, таких як хвороби серця і рак.

Запобігає анемії

Ізюм є багатим джерелом заліза, тому що він допомагає клітинам організму транспортувати кисень і сприяє розвитку еритроцитів, запобігаючи анемії через дефіцит заліза.
Покращує здоров’я серця

Клітковина ізюму має здатність мінімізувати всмоктування шкідливого холестерину в кишечнику, дозволяючи краще контролювати рівень холестерину та тригліцеридів у крові та зменшуючи відкладення жиру в кровоносних судинах. Ізюм також корисний для зниження ризику серцево-судинних захворювань, оскільки він є антиоксидантом і мінімізує небезпеку пошкодження клітин.

Харчова цінність родзинок під час вагітності

Родзинки дуже поживні і забезпечують майбутню маму необхідними поживними речовинами. Ізюм містить наступні поживні речовини.

Залізо – з його допомогою можна запобігти анемію і кисневе голодування плода. Низький гемоглобін — поширена проблема вагітних жінок. А за допомогою родзинок його легко видалити.

Нікотинова і фолієва кислоти – лікарі часто додатково призначають їх для профілактики можливих патологій нервової трубки і для правильного розташування основних органів і систем.

Біотин – Вагітність часто викликає дефіцит вітаміну B7 (біотину), тому переконайтеся, що ви їсте багато продуктів, багатих біотином. Біотин також покращує кровообіг.

Пантотенова кислота Це один з основних вітамінів серед усіх вітамінів групи В, оскільки він бере участь в метаболізмі жирів, вуглеводів і білків і необхідний для правильного функціонування кишечника і нервової системи.

Вітамін С. Аскорбінова кислота виконує велику кількість функцій в організмі. Він сприяє засвоєнню заліза, каталізує згортання крові, зміцнює імунну систему в боротьбі з бактеріальними та вірусними інфекціями. Однією з властивостей цього вітаміну є те, що він запобігає утворенню розтяжок.

Як вибрати найкращі родзинки

Виноград необхідно сушити в природній атмосфері, щоб зберегти всі корисні речовини. Більше 90% усіх родзинок, які продаються на ринку або в супермаркеті, оброблені сіркою або консервантами, що збільшує термін їх зберігання та покращує зовнішній вигляд.

Світлі сорти винограду повинні стати насичено-коричневими при природному висушуванні, а темні сорти винограду повинні стати чорними з синім відтінком. Якщо ви випадково зустрінете натуральний золотистий родзинки на полиці магазину, знайте, що він був окурений діоксидом сірки.

Це шкідливий канцероген, який не можна вживати вагітним жінкам. Так, і взагалі рекомендується всім уникати таких хімікатів, оскільки вони сприяють розвитку хронічних захворювань, включаючи рак.

Як їсти родзинки під час вагітності?

Майбутній мамі слід уникати більшості фармацевтичних препаратів. Однак, якщо ви страждаєте від сезонних застуд або загальної нестачі енергії, родзинки можуть допомогти. Ось кілька рецептів його приготування:

40 грамів родзинок залийте склянкою теплої води і дайте їм замочитися протягом години. Розм’якшені ягоди залийте водою і перед вживанням запивайте склянкою теплого молока. Це дійсно корисно для імунної системи.

Щоб позбутися від запорів, можна приготувати відвар із сушеного винограду. Для цього вам знадобиться 100 грам чистих ягід, які заливають 200 мл води і кип’ятять 3-4 хвилини. За півгодини до їжі випити суміш.

Ви можете приготувати натуральний енергетичний батончик, поєднавши родзинки, чорнослив і курагу. Важливо відміряти рівну кількість сухофруктів, збити їх у блендері та зберігати в скляній банці. За бажанням можна додати мед або волоські горіхи. Отримане поєднання – це вітамінний комбо, який можна використовувати як для зберігання солодощів, так і для насичення організму корисними речовинами.

Ось деякі з переваг прийому родзинок під час вагітності. Додайте їх до свого раціону під час вагітності та пам’ятайте, що сухофрукти, такі як мигдаль, волоські горіхи чи родзинки, необхідні для здорового харчування під час вагітності.

От admin