Дотримання гігієнічних норм є життєво важливим у процесі виробництва харчових продуктів, оскільки це забезпечує здоров’я та безпеку споживачів. Це величезна відповідальність для будь-якого підприємства, яке виробляє продукти харчування для продажу клієнтам. Приділяючи велику увагу гігієні, виробники можуть забезпечити безпечне середовище, запобігаючи поширенню харчових бактерій і вірусів під час споживання.

У цій статті ми досліджуємо кілька різних способів гарантувати найвищу якість продукції у виробництві харчових продуктів.

Статистика гігієни харчування

Щоб зрозуміти справжню важливість харчової гігієни, ось кілька дивовижних статистичних даних, взятих із останніх звітів Агентства харчових стандартів (FSA).

  • Приблизно 380 000 випадків норовірусу у Великобританії пов’язані з їжею – щороку!
  • Шляхи передачі через їжу свідчать про те, що харчування поза домом становить понад 35% усіх випадків харчового норовірусу, а їжа на винос становить 26%.
  • Звіти свідчать про те, що у Великій Британії щороку трапляється приголомшливі 2,4 мільйона випадків хвороб харчового походження.

Розробити програму безпеки харчових продуктів

Якщо ви хочете вести бізнес у харчовій промисловості чи індустрії гостинності, немає нічого важливішого, ніж переконатися, що у вас є програма гігієни харчових продуктів, якої дотримуються всі.

Як ми бачимо з наведеної вище статистики, хвороби, спричинені їжею, надзвичайно поширені у Великій Британії, тому вашою головною метою має бути запобігання будь-якому зараженню їжі. Дотримання вказівок офіційних органів, наприклад FSA, може допомогти переконатися, що ви на правильному шляху. Ознайомтеся з офіційними порадами щодо безпеки.

Стандарти продукції

При виготовленні харчових продуктів необхідно стежити за тим, щоб якість готового продукту була безпечною для споживання. При цьому кожен продукт повинен бути ідентичним за зовнішнім виглядом, смаком і точністю використаних інгредієнтів. PH-метри можуть допомогти вам виміряти рівень кислотності або лужності вашої їжі. Стандарти продукції визначаються фізичними, хімічними та мікробіологічними аспектами кінцевого продукту.

Такі фізичні характеристики, як колір, форма та консистенція, важливі для виробництва однорідної партії товару. Створення списку стандартів на продукцію допоможе вам знову і знову виробляти однакові партії, які після перевірки повинні бути абсолютно безпечними для споживання.

Навчання працівників

Навчання ваших співробітників важливості гігієни харчових продуктів є ще одним перевіреним способом досягнення успішних результатів у сфері безпеки харчових продуктів. Прищеплення важливості цього цінностям вашої компанії має продемонструвати співробітникам, що це є невід’ємною частиною їх ролі.

Такі прості речі, як носіння сіточки для волосся, ретельне миття рук до і після роботи з інгредієнтами, утримання робочого столу в чистоті – все це способи допомогти підтримувати гігієнічне робоче середовище.

От admin